Update

Hej Alla Gullungar!
Jag befinner mig i Svergies mest sydliga delar, och vädret kan inte förklaras med mer än ett ord; underbart! Första dagen spenderade vi på stranden, och igår tog vi båten till ön Ven för att ha cykelutflykt. Behöver jag äns nämna att solen stekte på ordentligt?! Vi pimplade vatten i massor, slängde oss i havets uppfriskande vågor och njöt av glass i fulla drag. ENnaning lite för mycket sol för min del kanske, men usch, nu ska man inte klaga på värmen när den äntligen har kommit hit. Vill inte ens tänka på denna långa, mörka tid som ligger för våra fötter för tillfället.

Igår kom också Lowisa hem.. ÄNTLIGEN! Hennes mobil hade inte funkat i Frankrike, och inte heller det trådlösa bredbandet, så jag har hört noll av henne på allt för lång tid nu. 

Har också äntlgien klurat ut en toppenbra födelsedagspresent till min pappa, i sista sekund. Duktiga jag!

Konstigt inlägg, men bättre än inget ;)


Gotland -08

Efter tre timmars båtåkning, två timmar i bil och ett svettigt arbete med att bära upp alla resväskor är jag äntligen hemma. Jag har haft en helt underbar semester som egentligen har innehållt allt vad man kan önska. Ska försöka få ihop en någorlunda sammanfattning, som jag hoppas inte tråkar ut er allt för mycket.

Efter ilandrullning, för ca 2 veckor sedan, orgenterade vi vår väg genom Gotlands landskap mot ljugarn.I ett litet samhälle, vet inte om det ens får kallas för samhälle när det egentligen bestod av en kyrka och två hus, vid namn ardre fann vi världens mysigaste hus. Jag hade förväntat mig ett gammalt, slitet hus med oranga toaletter och blommiga kakel, men tvärtom var den vita väggar, men härliga stengolv och fårskin. Drömhuset! Dessutom låg det enskilt och vår baksida var stor, med avgränsande elstängsel mot något som liknande en savann (i min fantasi).

 

Dagen efter att vi kommit dit lånade vi några cyklar från klinten för att på gotländskt vis cykla runt och utforska området. Kom bl.a. ner till havet, till raukarna och Ljugarn.
Många har sagt till mig, när jag till en början var skeptisk till en sommar utan Halmstad, att Gotland var ett underbart ställe. Att det känns som ett annat land. Jag kan inte annat än hålla med. Sverige har två guldställen på sommaren enligt mig, och jag har haft turen att uppleva dem båda. Halmstad och Gotland! Känslan av att befinna sig på en ö är ganska mäktig, och befriande.
Dagarna i Ljugarn bjöd inte direkt på toppenväder, men tack vare det mindre soliga vädret fick vi tillfälle att utforska andra saker istället för stranden. Bland annat har vi hunnit dreja med lera, kolla runt på roliga outlets och udda affärer, äta lunch i en "stengrotta", efter rekomendation äta pizza på burna dörren.

På onsdagskvällen blev det som vi planerat ett antal veckor i förväg ett smakprov på Visby med Emma och Malin, en stad som jag senare kom att fullständigt älska. Vi träffades vid Österport och gick sen vår väg genom denna helt otroligt mysiga stad, med små gulliga hus, proppfullt med människor och ruiner, murar och anorlunda byggnader överallt. Efter många om och men slog vi oss ned på Oleareys, åt god mat och spanade på snyggingarna vid bordet bakom. Hela stan var full att så kallade stekare från Stockholm, och att vi besökte Visby under stockholmsveckan kan jag medge var ett medvetet val. Senare träffade vi på ett gäng från Uppsala, som var hur trevliga som helst. Dom förlängde vår kväll med några timmar nere vid hamnen, och dom tyckte alla under Stockholm snackade göteborgska, haha. fick under kvällen också span på finaste båten, så nu vet jag avrt mitt mål ligger.

Dagen efter spenderades på Boda Borg, en lyckad utflyckt. Snacka om att sånna ställen tar fram tävlingsmänniskan i alla. Jag, Olivia och Susanne bildade det mest matchande laget skulle jag tro, det belönades ju också med en storvinst. På kvällen anlände mormor och morfar till Gotland, vårt lilla gäng var äntligen fulltaligt!

Min tanke var att inte ta varje dag och berätta var enda liten detalj, för då skulle ni relativit snabbt tröttna kan jag lova, för så mycket finns det att berätta. Efter en underbar vecka i Ljugarn fick vi packa ner allt i våra väskor, pressa bilen full och förflytta oss mot Visby och nästa hus. Denna vecka var betydligt med fartfull, och som jag nämde tidigare blev jag helt förälskad i den staden. Ju mer av veckan som gick desto bättre blev vädret och vi fick hela tre underbara stranddagar, varav två spenderades på Tofta - den ultimata stranden. Jag blev verkligen förvånad när jag konstaterade för mig själv att stranden var knökfull och ändå forsatte det i princip hela dagen att fyllas på. Att vara folkskygg och spendera tid på Tofta är ingen bra kombination. Men jag kan inte annat än fullkomligt gilla pulsen, här finns ju allt man kan önska sig.

Troligen kommer jag återkomma med små detaljer och historier under tidens gång, just nu behöver jag bara smälta alla intryck. Däremot har jag konstaterat att mina smultronställen i Svergie är funna, i alla fall för tillfället. Gotland och Halmstad, mycket mer sommar än så är nog svårt att hitta i Sverige.



Nu orkar jag inte fler för tillfället, men dem kommer, var så säker.


Alla sommarar bär med sig en sommarlåt, denna är min!


Puss

love in your eyes

Is life so depresing that you always get disappointed in the end?

Jag har det verkligen bra här.. nere, ute, uppe? Vad säger man när man befinner sig på en Ö? Min moster sa senast idag hur nöjd hon är, hur bra den här semestern faktiskt varit. Vi har hunnit med att titta på en hel hög med saker, vi har upplevt olika platser och samtitdigt fått lite sol, ätit god mat, umgås med släkt osv. Men blir man någonsin helt och hållet nöjd? Det får man väl ändå hoppas på, för det är ju hoppet man lever på i de flesta fall. Är det bara jag som har för höga tankar och förväntningar på människor och saker i min omgivning? 

Ska försöka lägga alla jobbiga tankar åt sidan, och njuta av sista tiden i Visby!




I will fight you through, rise up, and stand taller than you on the other side!

Gotland

Denna Ö kan inte förklaras med mer en ett ord, UNDERBAR! Tro det eller ej, men den mäter sig starkt mot halmstad trots allt. Jag ahr tusentals saker att berätta, och bilder i massvis att visa, men det kommer när vi är hemma i LKPG igen. Datortid är slöseri med tiden i detta supermysiga hus <3

Ska skicka lite sms till saknade människor där hemma snart =)

:)

Klockan är sen sent igen!! Ska skriva det här, snacka lite klart med Lindholm och sen ska jag krypa ner i min sköna säng. Kvällen blev en mysig fika på Steves. Malin och Emma kom hit först, och sen gick vi och försökte hitta ett bord. Inte så lätt på cafét med bästa läget i stan. Som tur var satt Maria och Becca där, så vi slog oss ner bredivd och våldsgästade lite. Mysig kväll i alla fall, med toppen bra läge med utkik över stans människor som roade sig på Ågatan.


Malin, håll med om att ungen är grymt lik Kenza?

Sötemma, som fick komplimanger för sin keps hela kvällen.

Jag trivs sjukt bra i dessas sällskap i alla fall. Nu har också Lindholm kommit hem från Frankrike, jag saknar den lilla tönten faktiskt.

Imorgon bär det av på semester. Kan faktiskt hända att jag inte uppdaterar här så mycket de närmsta veckorna, men å andra sidan kan ni räkna med en stor sammanfattning senare om inte annat. Väskan är i princip färdigpackad, men frågan är om all vår packning rymms i bilen. Haha, det blir ett litet äventyr. Övningskörningsskylten åker med, definitivt!




Mina nya skönheter som nu mera finner sin plats i resväskan.


WE ALL GOT OUR UPPS AND DOWNS

WE ALL GOT OUR UPPS AND DOWNS, today it's a down
Regnet piskar backen, det är tryckande åskvärme och jag är förbannat trött med huvudvärk, och gillar inte alls att packa! SKulle helst av allt vilja sova, eller träna, bara för jag vet hur skön känsla man har i kroppen efteråt. Ingenting kan komma åt dig då, snacka om energikick.

.

what do you do, at this very moment when i think of you?
no mather how i fight it, can't deny it, just can't let you go
I still need you, i still care about you


Mamma Mia, the movie

Jag minns det som igår när vi köade in till prince of whales theatre i London. Utifrån såg det inte ut som något speciellt alls, men jag blev överväldigad av hur stor, och häftigt byggd salongen var. Många hade pratat om hur underbart bra denna musikal skulle vara, och vart passade det inte bättre att se den, om inte i musikalernas huvudstad, London. Trots alla rosningar hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott att en musikal kunde framkalla så många känslor. Det kommer nog ta en hel hög med år innan jag kommer glömma hur jag och Natalie tittade på varandra, och insåg hur sjukt bra det var, vi behövde inte ens säga något. I slutet ställde sig alla upp, dansade, sjöng, skrattade, viftade med händerna, en hel del glädjetårar kan jag tänka mig. Precis som Amanda Seyfried sa i en intervju angående att sjunga Abbas låtar: "It makes you just wanna dance around, and be in love with the world" . När jag och Natalie ska tillbaka, vilket vi absolut ska, då tänker jag se denna igen. En otrolig upplevelse!
       

Filmen var toppenbra. Såklart gav den flashbacks till London och musikalen, men känslan som infann sig då blir ju inte riktigt densamma. Tolka mig inte fel, jag tyckte filmen var underbart härlig. Kom på mig själv med att sitta och storle för att filmen var ett riktigt lyckopiller, ni vet nästan så där glad så man nästan kan gråta. Inom en snar framtid räknar jag med att den kommer stå bland mina dvd-skivor. Blev riktigt överraskad över att alla kända skådespelare som var med, sjöng så bra som dom faktiskt gjorde. Både jag och Emma satt och tänkte på hur otroligt roligt dom måste haft då dem spelade in den.
När filmen var slut (som för övrigt bjuder på en och annan liten suprise) blev det applåder i biosalongen, och det är inte ofta det händer.

Efter filmen flöt vi runt på stan en studn Emma och jag. Träffade på lite vänner som påpekade att vi var för små för att komma in någonstans, fast dom tyckte vi skulle hoppa över staketet. Vakten stod lite nära =P


Har haft en underbart skön kväll igen, och idag jobbade jag sista dagen på jobbet för några veckor frammåt nu.


Your face has get cautgh in my head

Mamma Mia, here I go again!



Ikväll, äntligen, är det dax för Mamma Mia. Blir extra roligt att se den då vi såg den riktiga musikalen i London, för den var grym!

never made promises like theese

Jordgubbsförsäljaren utanför mitt fönster ser inte allt för glad ut under sin pressening i ösregnet. Det är ganska förståligt. Folk gömmer sig under paraplyer och håller sig intill kanterna av alla byggnader. Jag ska snart bege mig till jobbet, i min "nya" rosa svea tröja. Natalie kanske kan läsa mina tankar, för när hon kom hem till mig i förrgårvar det första hon sa att hon hade tagigt med denna tröja för att utlåna till mig. Tack Pattis!
Ska försöka hitta en matchande mysdress på stan, och kanske sköpa med lite godis till jobbet idag?
Ikväll blir det bio med Emma, och kanske Anton om han är på.

Puss

Godmorgon

Nu är det inte många av mina vänner kvar i den här staden, kan klart förstå dom, skulle inte tacka nej till att fly härifrån idag. Tur att Gotland blir ett avbrott från den här hålan. Förlåt min negativitet, men Linköping är inte en allt för rolig plats när inte många är hemma. Det är inte ens så roligt när alla faktiskt är hemma, även om det är betydligt bättre då. Så är sanningen, tyvärr!

Mitt rum ser mer ut som ett bombnedslag just nu. Kläder lite varstans, väskor, påsar och överkast. Men tur då att jag fixar ihop allt som ska med till Gotland, tvättas, in i garderoben osv.



En fin bild från just... Gotland. Har blivit intalad av många att denna ö faktiskt inte borde tillhöra Svergie just för den är så mycket "utomlands", att det känns som ett annat land. Om jag ska tro dem och bilden ser jag ut att ha två härliga veckor framför mig, om nu vädret tillåter vill säga.

Nu blir det gymmet, heja heja

...

Sitter hos Lovisa =) Ännu en sån där härlig spontan sommarkväll, kan liksom inte få nog.

På söndag åker vi till Gotland, äntligen. Hoppas på två veckor fulla av solsken, jag längtar til stranden och beachlivet!

Summer Lovin

Sommaren är räddad!
Till min otroligt stora lycka upptäckte jag nyss att Håkan Hellström har konsert i Visby när jag är på Gotland. Jag ryser nästan vid tanken på att få uppleva hans konsert, en varm sommarkväll när solen är på väg ner och havet ligger spegelblankt. Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi kommer kunna gå.

Jason Mraz har också konsert snart, 27 september i Stockholm, det enda jag känner är att det är ett rent måste. September kommer bli en bra månad känner jag på mig. Lisseberg med släkten ena helgen, och förhoppningsvis Jason Mraz två helgen efter. Skulle sitta perfekt, precis när skolan har dragigt igång, man kan ju behöva lite roligheter att se fram emot då.

Maybe it's just one of those ordenary days

Satt och smattrade på tangentbordet tills allt för sent inatt, min datorstol är ju allt för skön. Hur som helst resulterade detta i att jag vaknade runt halv elva tiden, låter kanske inte så sent? Nja, har vaknat runt nio-tiden dem senaste dagarna hos padre, då vi inte hunnit få upp några persiener än så länge. Kände mig riktigt utvilad när jag steg ur sängen imorrse, och gjorde en god frukost med blåbärssmoothie. Letade sen upp träningsdojjorna i garderoben och begav mig mot gymmet. Blir inte lika mycket träning såhär på sommarlovet, en källarlokal som är ganska tom på folk lockar inte så mycket just nu, blir betydligt bättre i vinter, det vet jag.
Träna och sen hem och äta lunch med mammsen, för att sedan bege sig mot jobbet som idag faktiskt var riktigt roligt. Gick toppenbra och sålde hela 3 abonemang.

Trodde min måndagkväll skulle bli en fika med Daniel som man inte träffat på allt för länge, men blev istället en repris av gårdagen. Lovisa kom förbi och hämtade upp mig innan vi gick till Victor med ett stop i godisaffären. Systrar i jeans blev den utvalda filmen, och tror kanske Lovisa fortfarande sitter och snyfftar några kvarter bort härifrån, gullungen. Victors lägenhet är hur mysig som helst, man känner sig hemma så fort man kommer dit.

Imorgon ska jag nog gå upp i tid, för att åka till gammla linköping runt halv tolv tiden för att äta lunch med Lowisa plutten. Vi är båda rätt så upptagna, och samtidigt behöver vi varandra rätt så mycket, man får helt enkelt ta den tid man kommer åt. Så lunch med henne där imorgon i alla fall. Sen blir det självklart att jobba imorgon igen, kämpa kämpa!

Ska se till att ladda min kamera nu, så jag kan börja dokumentera sommarens händelser.


Love theese summernights...

Jag har som jag har skrivit innan ett stort ptoblem med att njuta av tiden just nu, jag har allt för lätt att bara sikta och se frammåt. Är det verkligen möjligt att känna redan nu att sommarlovet är för kort, och gå och tycka det är en jobbig känslan än att njuta av lovet som faktiskt sker just nu, joo, tydligen är de det. Känner som ett tvång att försöka utnyttja tiden till max hela tiden, umgås med så många jag kan och så vidare, men kanske är det just det sommarlovet handlar om, att göra lite av varje.

Senaste veckan har blivit ganska mycket hemmatid och tid med familjen, som helt klart också har sina fördelar. På grund av att jag jobbat har jag inte kommit hem förens vid nio tiden på kvällarna heller. Trodde denna kvällen skulle bli en slapp hemmakväll och kännas lite som en "outnyttjad" dag, men icke! Lovisa ringde och räddade min kväll. Jag hon och Victor kollade på film hos honom, Wimbeldon, och sen spelade vi kort. Roligt sällskap dom där två =) Det är exakt sånna impulsiva sommarkvällar jag älskar, trots att regnet piskar dom helt tomma gatorna nu så är det precis sådant som får mig att uppskatta sommarlovet. Det är ju faktiskt då man kan njuta av att vara hemma också.

Fick mig också en pratstund med Lowisa favoriten idag, även om den var kort. Vi har dragigt ner på våra samtalsminuter drastiskt, med vissa anledningar, men det gör bara våra nu mera färre samtal ännu trevligare och intensiva. Sjukt att vi alltid har så mycket att prata om, det är ju därför hon är så underbar, hon är precis som hon är. En guldklimp bland grågrus!

Igår besökte vi Kolmården. Riktigt länge sedan sist, och det var mycket roligare än jag kommer ihåg det. Tittade såklart på alla djuren, synd att isbjörnarna och girafferna inte var kvar bara.. Tittade på rovfågelsuppvisningen också, och såklart delfinshowen, delifnerna gör klart starkast intryck på mig. Kunde inte undgå att tänka tillbaka på klassresan vi gjorde i 6:an till Kolmården när jag gick genom parken. Små minnen dök upp lite varstans. Som när hela klassen blev instängda i djurparken efter stängning, fick inte upp grinden som gick till våra hus, så alla fick kravla längs marken och genom ett hål i marken under stängslet, till och med våran gravida lärare kom ut som tur var. Haha, små äventyr har vi allt upplevt i våra dar.

Nu har i alla fall Emma åkt till Gotland, vi åker om exakt en vecka. Rättare sagt sitter jag på gotland om exakt en vecka vid den här tiden, hoppas jag! Längtar efter solen, och hoppas att vädergudarna ger oss två veckor av värme, kan vara behövligt nu.


Med ett lite Kolmårdeninspirerat adjö, då vi såg surikaterna

Hakuna Matata





Hejsan svejsan

Jag skulle nog alltid kunna leva i värme. Det är största frihetskänslan att kunna gå ut utan stora jackor, vantar och mössor, tjaffs! Älskar sommaren!

Kom nyss hem från jobbet, idag sålde jag ett abonemang i alla fall. Alltid något. Vet att mormor läser bloggen, och jag har lovat henne att hålla henne uppdaterad om det går bra för mig att jobba.

Idag har jag gtt på stan med min syster yster. Rea i alla affärer just nu, och såklart hittade vi några fynd. Äntligen äger jag nu en vit owersize t-shirt, som jag har letat efter den rätta. HIttade en superfin scharfs på Indiska också. Mycket nöjd =)
 
Nej nu väntar en skön bussresa med iPoden, och sen vräka i sig mat. Jag är super-vrål-hungrig..


Adjö för denna gång
ska försöka att inte missa bussrackarn som jag nyss gjorde
Puss

I still need you

Backstrret boys nya låt är så totalt ärlig och trovärdig igenom!

Goodmorning sunshines

Lovisa sov som sagt här inatt. Nu har hon duktigt nog tagit cykeln hemmåt och jag för min del tänkte cykla ut till pappa om en stund jag också. Som jag skrev i förra inlägget har min uppdatering här på bloggen varit allt annat än godkänd, men jag har bra orsaker.

I söndags blev det att följa med ut till Natalies landställe ändå. Det var riktigt mysigt och avkopplande. Vi började med ett kvällsdopp, mitt första bad för sommaren är alltså därmed avklarat. Sen gick vi uppåt stugan igen för att dricka varmchoklad och äta mackor. Resten av kvällen spenderades ute i det lilla huset vi bodde i med alfapetspelet. Natalie vann ganska stort kan jag meddela! Vi hann till och med börja planera vår 18-årsfest, haha, lite på skämt, men vi får nog ihop tillräckligt med folk i alla fall.

Måndagen bjöd på regnigt och grått väder, och efter 2 alfapetspel, 2 rundor av fia med knuff, kasta gris och yatzi åkte vi hem igen. Tack för några härliga timmar NE <3





Denna låten påminner mig om höstterminen i ettan. det bara bubblar upp minnen när jag hör dessa toner i en rad. Och inte minst vem som visade låten för mig för första gången

dålig uppdatering

Sitter och snackar lite skit med Joel och Lovisa. Grymt underbart kul att träffa Lovisa efter hennes Italien-resa, och jaa, hon är brun som choklad. Jocke åkte hem för en stund sen, och Emma var här en stund också. Så detta gänget har jag inte träffat på ett tag. Lovisa ska sleepa här inatt också, supermys!

Bea ringde på dörren vid elvatiden ikväll. Efter 5 veckor i USA är ungen hemma igen. Kan tänka mig att hon har en hel del att berätta. Ser fram emot glassiga LA-historier, fiina bilder och alla (underbara) shoppingplagg.

Just nu snackar vi gammla minnen och hur pinsamm första dagen var i ettan. Aja, ska vara lite social nu. Försöker uppdatera lite mer ordentligt imorgon.

Btw, första dagen på jobbet idag, mer om det imorgon.

Xoxo
Puss och Kram

RSS 2.0