.

Nu byter vi blogg ett tag, darliiing.blogspot.com


smile, and the world will smile with you

Min helg har redan börjat ! Inga lektioner i skolan imorgn, alltså är vi lediga. Känns hur skönt som helst, även om det är sjukt kul att träffa alla vänner i klassen igen. Just nu är  dessutom alla på riktigt bra humör, skrattar och skojar hela tiden. Älskar't! ;D

Ska man ta tag i sig själv och träna lite kanske? Vi får väl se om jag hittar mitt kort, haha.

Puss

they take it out

Det har gått två dagar sen skolan drog igång, och vi har endast haft en dag med lektioner. JAg är fullkomligt slut, känns som om jag gått i skolan i två år utan paus, läxorna har redan börjat trilla in och pappren ligger redan på hög. Lärarna har en otrolig förmåga att få igång allt till rutiner på ett kick. Välkommna tillbaka till vardagen!

Ska göra en kraftansträngning, städa mitt rum, göra läxorna effektivt och sen decka ihop i ett hörn någon stans.
Puss på er

.

Jag läste nyss min kära kusins blogginlägg om hennes tankar kring att börja sjuan förra året, och jag kände skrämmande lika. Kan det bero på släktbandet? Nja, det tror jag inte. Dom fletsa känner nog ganska stor nervositet och osäkerthet inför högstadiet, likaså gymnasiet. När jag började sjuan hade jag Malin och Maria, som jag kände sedan innan. Det var en stor trygghet, även om jag och Maria inte alls var bra vänner då, så visste jag vilka jag skulle sitta med första dagen, och vem jag skulle hänga med i korridoren. Det tog ett bra tag innan det vart vi fem, Malin, Maria, Emma, Natalie och jag. Likaså tog det ett bra tag innan man lärde känna klassen i sin helhet. Det var först frammåt nian som vi fick den där sköna sammanhållningen, då många hängde varje helg och hade myskvällar i Trädgår'n. Men det funkade, jag njöt under tiden, och just då tyckte jag att jag befann mig i bästa tänkbara situation.
Men allt förändras, situationer, du själv och likaså människor runt om kring. När vi skulle välja gymnasieskolor var jag den enda i mitt gäng som valde den skola jag går på idag. Tro mig, jag tvekade många gånger om det var så smart gjort, och idag är jag så glad att jag chansade, och vågade.

Hur som helst, nu svävar jag iväg, och skulle kunna skriva hur långt som helst gällande det här. Vad jag skulle komma till var att vid exakt den här tiden för ett år sedan skulle jag börja en klass där jag inte kände en enda. Första dagen, första veckan/veckorna var inte så roliga. Visst fanns det sånna jag var med, men jag saknade dom andra nåt grymmt. Tiden gick, allt blev lättare, man fick sina rutiner och att lära känna människorna i klassen gick så mycket snabbare på gymnasiet gämfört med tidigare.

Så till alla nervösa nollor, som imorgon tar ett kliv in i en ny värld, håll ut dom första veckorna, sen blir det bättre. Gymnasiet är både jobbigare, men framför allt så mycket roligare saker som händer runt om kring. Det är helt anorlunda!

Imorgon drar allvaret igång, fram med kalender'n, jag ska bli organiserad ! ;)

No talking

Denna dagen är och kommer alltid vara så speciell för många. Sista sommarlovsdagen är en blandad känsla, panik, ångest, längtan osv. Denna dagen förra året kommer jag troligen aldrig att glömma. Fyy, vad nervig jag var, jag ville inte börja gymnasiet, just då hade 9H föralltid dugt bra åt mig. Just nu känns det grymt skönt att första året är avklarat, nu är man inne i karusellen liksom. Tänk att vi faktiskt har avklarat 10 år i skolan redan, då känner man sig nästan lite gammal.
När man var liten kunde man aldrig (inte jag i alla fall) sova på kvällen dagen före skolan. Det fanns alltid en ny skolväska som var färdigpackad med pennskrin, fullt med nya pennor, fruktburk och ett och annat sudd. Så är det inte längre, fruktburken och pennskrinet har för min del trillat bort för ett bra tag sedan. Detta året saknar till och med nya väskan.. Haha, men  eftersom mitt behov efter en väskan finns där, kanske det blir en sväng på stan idag.

Nu blir det fix, puss !

Life is beautiful

Efter två dagar, som under tiden kändes som alldeles för lite, sitter jag hemma vid min dator igen. Vårt lilla äventyr började igårmorgon klockan 07.55 vid fjärrbussterminalen. Både jag, Emma och Maria hade haft problem att somna natten innan och hann endast samla ihop tre timmars sömn innan veckarklockan ringde. Men vad gör väl det när man är på väg ut på en utflykt man har sett fram emot i flera veckor. Först en tre timmars lång bussresa, som jag trodde skulle vart segare. Jag och Natalie sjöng till låtar i iPoden, vi lekte lekar och allt möjligt annat. Och när vi väl rullade in i Stockholm, redan när man började skymta Globen en bit bort, vattnet och alla hus, redan då kände jag att allt skulle bli toppenbra.
Första gången på City Terminalen var ju också ett äventyr i sig, kan tänka mig att vi verklgien såg ut som ett gäng vilsna turister där ett tag med rulltrappor upp och ner, till höger och vänster. Redan där skildes våra vägar, Malin, Emma och Maria begav sig ut på stan och senare mot Kungsan, jag och Natalie letade upp pendeltågen ut mot min faster. Hittade fram, fick god kyckling wook, gjorde oss i ordning och tog pendeln tillbaka till stan igen. Lite panikshopping, en helt okej kvällsmat på Taco Bar och sedan gick likaså vi mot Kungsträdgården. Största anledningen till att vi åkte upp till Stockholm just detta datum var ju såklart; The Voice 08.
Emma och Malin köade fram sig till ett par riktigt grymma platser några meter från scenen, vi andra stod och dansade vid en av tv-skärmarn, inte helt fel det heller. Själv tyckte jag bäst om Adam Tensta och Flo Rida, när dom körde My Cool och Low var draget enormt bland dom ca 40 000 i publiken. På vissa ställen var det riktigt trångt, och vi såg endel som var avsvimmade och bars bort av vakter. Trist att folk måste trängas så sjukt mycket, men annars var allt hur bra som helst.

Dagen idag stavas Shopping med stort S. Även om vi inte hittade så jättemycket, så var i alla fall meningen med dagen att shoppa. Micke kom från Uppsala och käkade lite lunch med oss. Jag hittade en tröja på Svea, en scarf på Zara och ett par trosor på Top Shop. Dagens minus var Swebus Express, helt rörigt och tjuriga informatörer. Aja, vi kom hur som helst.

Min lördag - söndag har varit toppen. Känns inte ett dugg synd att vi missade Nykvarn! Jag har alltid haft lite förkärlek för Stockholm, och så fort vi kom dit fick jag fjärilar i magen. Pulsen, mixen av människorna, vattnet som omger staden, det är underbart! Kunde inte annat än känna mig lycklig när jag struttade ner längs gatorna med mina vänner.





Också ett litet smakprov på vad vi fick uppleva (inte vi som filmat):



Puss, från en glad stockholmstjej

Rise to the occasion

Inatt fanns den stora luftmadrassen bredvid min säng, med en Natalie tungt sovandes på toppen. Vi hade en supermysig kväll på Steves med Emma där vi också träffade Lovisa. Hann också med att se gårdagens avsnitt av Sex & The City. När skolan drar igång igen och alla vanliga rutiner påbörjas kommer tyvärr dom avsnitten sändas allt för sent för att man ska kunna titta på dem med bra samvete. Igår när jag satt där i soffan, och tänkte på att skolan faktiskt drar igång om inte mindre än 6 dagar kändes det väldigt nära och verkligt. Sommarlovet blir som en dvala av långa ledighet och slappa vanor. Självklart ska jag se kvällen avsnitt också, eftersom det inte är långt kvar till allvaret nu...

Jag blev väckt tidigt imorrse, bad och bönade om att få somna om igen och Natalie var snäll, haha. Men så fort jag öppnat ögonen stack vi upp till tvättstugan, för att sedan göra oss i ordning, dra en sväng på stan och sen bli skjuttsade till Lovisa. Hennes nyomgjorda rum var verkligen hur fint som helst, som hämtat ur en inredningstidning.




Vi
hade lite roligt under tiden vi spelade
"Sanning  Konka" med Martin och Ludde över msn.

Detta är då Natalie ;) hah

Give me a reason

Innan jag slöt mina ögon igårnatt för lite sömn, skrev jag pinsammt nog ihop en "To Do"-lista för idag. Men får man inte sakerna som måste fixas lättare avklarade när dom står uppskriva framför dig? Hur som helst är bussbiljetterna nu fixade, bokade och klara! Jag längtar till Stockholm riktigt mycket. Ska bli så skönt att ge sig av på ett eget äventyr med vänner, lyssna på bra musik och allmänt bara njuta.

När vi var på väg hem från semestern med dad's gjorde jag en riktigt puckad grej.. Efter en paus på en rastplats längs vägen, sätter vi oss alla i bilen igen, som var något full med packning, och jag drar igen dörren. Tror ni inte jag råkar klämma mina iPod-hölurar ? Joo, så nu är dom trasiga och funkar inte! Också en grej som står på min lista att jag ska fixa idag, nya lurar.

Nu ska jag äta lite frukost, kolla upp punkterna på min kära lista, och klara av dom så snabbt som möjligt! Och nej, tro nu inte jag är ett pedantiskt freak... Så är inte läget !


Puss

Movin at the speed of light

Planerna för kvällen lyder fika med Malin och Emma. Kan bli riktigt lyckat! Lär bli riktigt lyckat! Har kommit överens om att se vart kvällen leder oss, underbart. SKa nog se til att hitta på nåt crazy ;)

Just nu är jag riktigt pepp på Stockholm och The Voice i kungsträdgården. Vet en massa folk som ska dit, så tänker allt höra av mig till en och annan under kvällens gång. SJälvklart inkluderar en stockholmresa shopping. Har en bild i huvudet av dom perfekta höstskorna så ska försöka leta upp dom i huvudstaden. En ny t-shirt, snygg kjol med hög midja och kanske en jacka skulle inte heller sitta helt fel. Är också i behov av lite smink, så ska nog passa på då. Tänkte fixa bussbiljetter idag och boka taxi, och kolla upp ännu en gång de artister som ska dit. Jag tycker vi alla tjejer (ni vet vilka jag menar!) ska käka lunch tillsammand på söndagen eller nått sånt, vad tycks?

Ser fram mot en härlig helg, hoppas på toppenväder, toppenbra sällskap har jag redan fixat !

So long / Ciao


Just nu känns allt mer som höst,
bara minnen som finns kvar <3

skolan börjar om nio dagar...

Det finns vissa målstolpar i livet som är ganska själklara för de flesta. Såsom student, och körkort... Det är inte mitt ännu, på långa, långa vägar. Men igår började övningskörningen för min del på riktigt. Det var en ganska mäktig känsla att sitta bakom ratten och själv kontrolera bilen. Jag körde inte speciellt snabbt, fick motorstopp en antal gånger och till en början var det inte helt lätt att veta vart man skulle hålla koll hela tiden.

Nu blir det dusch
Puss

.

I miss those times when your
mind is busy with all the thinking
about things that makes you feel so happy
It comes when you least expect it,
when you need it the least and
absolutly don't deserve it!
That's the irony of life!


Kan det hända något snart?

En helt underbar kväll

När jag tänker tillbaka på gårdagen spritter det till i magen och jag blir alldeles varm på insidan.

Jag minns första dagen i gymnasiet som igår, och den var hemsk. Jag trodde aldrig det skulle bli nåt bra av den klassen, vi fick inte ens presentera oss förens 4 dagar efter starten. Alls kändes förvirrande, läskigt och otroligt långt borta. Idag ser jag på den klassen som jag i början avskydde med helt andra ögon, jag har hittat så otroligt många fina vänner där. Man kan ju undra hur rektorer och skolledningar lyckas para ihop så bra kombinationer av människor, eller är det så att vi bara vänjer oss och formas av vår omgivning, även om vi egentligen inte gillar det. Jag tror inte det, för i sådana fall skulle alla vara nöjda. Jag har nog bara haft en sjuhelsikes tur! När man har nått så långt som gymnasiet, har man förhoppningsvis hittat grunden till sig själv, även om man alltid forsätter utvecklas. Vart jag vill komma är att även om jag många gånger svurit över skolan och min klass, finns det där en hel hög med människor som jag inte skulle vilja vara utan, som utan tvekan sätter mer färg på mitt liv.

Lovisa, Jocke och jag tog bussen ut till Emma, vi skulle komma lite tidigare för att fixa till, käka lite och ha allmänt trevligt. Dom andra började droppa in runt sjutiden och sedan satte vi igång med lite olika lekar. Ganska så lungt till en början innan Emma letade upp en kortlek som delade ut olika uppgifter, som t.ex. likna en staty, hoppa ankgång runt i huset, bär en motspelare, hitta på 5 övningar...

Vi hade kul helt enkelt!

Frammåt kvällen blev också glassarna som jag och emma tidigare köpt en stor favorit, hennes cd-skivor med goa blandningar av det mesta blev också en storhit. Vi dansade, sjöng, skrek, skrattade, kramades och allmänt njöt av livets goda sidor.

Jag hade en underbar kväll, och hoppas på fler liknande inom en snar framtid. Dessa människor är guld :)



Livet Leker.

Jag sitter i min nyinköpta, blårandiga t-shirt från Hm och känner mig allmänt stornöjd. Efter några härliga timmar på stan med Emma, där jag bl.a. hittade denna goding kom Natalie springandes med flåset uppe. Hon hade skymtat oss från bussfönstret, gått av vid tinnerbäcksbadet och sprang tillbaka. Impulsiv och galen! Jag vart hur som helst jätteglad över att se henne igen, för det var inte igår. Sen begav jag mig mot dad's där hon senare ringde och frågade om hon fick tränga sig på, och visst fick hon det :) Idag färgade hon mitt hår mört, mööööörkt! Nu är jag mer brunett än jag någonsin varit, och gissa, jag trivs i det.
Senare såg jag Lowisa från balkongen, och blev så förvånad att jag tappade hakan. Vi har inte setts på hur länge som helst, och klart känndes det rätt underbart att höra hennes skratt igen.

Imorgon kväll blir det klassfest, och det ska bli rätt så underbart kul! Kan tänka mig att de flesta är peppade till tusen!

SKa springa och låna en klänning av en viss bruud nu :D

Puss

For me it's just lyrical

För tillfället lever vi en slappig tillvaro. Haha, jo men så skulle man väl kunna uttrycka det. Ett sommarlov som varar i hela 9 veckor (om jag räknat rätt) är väl inte den mest krävande tidsperioden av året. Om man inte arbetar sig alldeles slutkörd på något sommarjobb vill säga. Men slapp-perioder innebär ju också en hel hög med fritid. Kvällen spenderades på ett av de många "de-bästa-sättet-att-spendera-en-kväll-på" sättet. En god smoothie bestående av banan, färska jordgubbar och vaniljyoughurt, med en skön filt och dubbelavsnitt av SATC!

Min kväll är fulländad, nu blir det godnatt.
Godnatt!


.

Det är jobbigt vad ens humör kan pendla upp och ner snabbt! Igår kände jag mig lycklig och glad, nu känns allt mer grått och stressigt. Men jag tänker inte låta mig själv sitta inne och titta på hur sommarlovet drar förbi. Får se vad jag tar till för smarta metoder för att hitta nån liten kompis att umgås med ikväll... Massutskick till en del kanske ;) Har fått en del frestande erbjundanden som tyvärr inte gäller ikväll.. Men på torsdag blir det klassfest! Det känns helt underbart! :D

Nu blir det att jobba med Malin, pussheejs

RSS 2.0