godnatt godmorgon

Bland det mysigaste som finns är att vakna på morgonen till bra musik. Mindre mysigt är att vakna till en arg väckarklocka. Olika signaler och  volymer - men det finns inget som kan få mig att tycka om väckarklockor. Jag hade en väckarklocka i figur av en kossa när jag var liten, det var den enda jag någongång ens har kunnat tycka om lite. Den var vit med svarta fläckar, ett rött halsband och en guldklocka, jag kan fortfarande se den där kossan framför mig. Att jag ens kommer ihåg den är för att den var lite speciell. När den ringde var det inget ilsket tjutande utan kossan började vagga fram och tillbaka och sjunga ut så tama "muu-anden".. Jag tyckte om den, det gjorde uppenbarligen inte alla fick vi upptäcka en dag. Vår granne kom och knackade på och berätta att hon minsann vaknade av nån sorts mu-sång om morgnarna. Efter det besöket försvann min kära kossa och ersattes av en sån med ilsket tjutande.
Imorrse vaknade jag av telefonen, och nu ska jag sova och hoppas på att få vakna av mig själv imorgon :)


Henrik Dorsin är klockren :)

onsdag - mindre än halva lovet kvar!

Den här dagen har gått i ett!
Sov hos Lovisa inatt, vilket var mys. Lai, Amanda och Simone var också där & tanken var att lai och jag skulle vinna i Monopol. Njaa, gick inte riktigt som tänkt, vi åkte ur snabbast av alla.. Lovisa var IMBA, enligt henne själv. Hon var klart överlägsen och lyckades norpa åt sig nästan varenda peng.
Gick ut lite senare och kom hem betydligt mycket senare ;) Somnade runt fyra och både Lovisa och jag vaknade av att min mobil började sjunga "carina berg"-låten.. Sen satte dan igång, välplanerad!
På 2 timamr hann jag in til stan, duscha, välja kläder, göra mig i ordning och köpa present innan vi skulle vara hos Emma halv två. Ungen fyllde år! Så tårtkalas och presenter vart det.
Snabbt in till stan igen och träffa Kappe, Malin, Jocke, Daniel, Vincente och Lovisa på Steves. Bara en halvtimme försenad!
Klockan 5 var jag och Lovvan nere på gymmet, mer relax än träning idag bara ;P

Kvällens planer gick i stup, så nu är jag helt och hållet tråkigt ledig! Ska försöka tjata hit nån :)


Glad Påsk



påsklov

Hela den här dagen har kännts som lite av en helgdag. Mitt humör har varit på topp hela dagen trots att morgonen inleddes med dubbeltimme av historia. Till en början fick vi äntligen se slutet av filmen "Maria Antoinette" med Kirsten Dunst, in för att den var tråkig, precis tvärtom. Jag har en förkärlek för maffiga klänningar, livet inom hovet och farsineras av stora och pampiga slott på ett sätt som får mig att tycka om filmen lite extra. Det är inte alls svårt för mig att förstå varför jag tycker filmen är så intresant, jag har alltid älskat slott, att få veta historien bakom saker och ting och speciellt känslan att kunna leva sig in i ett ämne man intreseras av. Dom flesta i klassen verkade tycka om den tror jag, så rekomenderar den varmt!

Jag och kusinen har kollat in nya Monki-affären vår stad har fått nu. Invigningen hölls igårkväll! Släkten planerar shoppingturen på lördag så vi tog oss bara en snabbtitt. Efter fem minuter hade jag ett dussintals kläder som blir till att prova nästa gång. Blev mycket possitivt överraskade efter vad jag har hört om deras kläder innan. Übersnygga t-shirts till guld-priser, koftor, chinos (måste prova!!!), skor, skärp, oyu name it. Stilen är ju lite speciell, men jag gillar det jag har sätt än så länge.. Ett upplyft som LKPG:s stad är i behov av enligt mig..

Kussen sussar redan sött, nu är det min tur.
Over and out

Jag är trött

Påkomm mig själv med att nyss bara sitta och titta in i väggen. Det blev inte att somna så tidigt igårkväll som jag från en början hade tänkt, dagen har gått riktigt bra ändå. Snart är mitt rum färdigstädat inför att släkten kommer imorgon, sen ska matteläxan göras och en snabb titt på engelskan och sen är jag ledig. Känns skönt. Ska försöka tjata med mamma en sväng till Ikea, min skrivbordslampa trillar nämligen snart ihop av sig själv.

Alltid när (iaf vår klass, skulle kunna tänka mig är lika dant i alla klasser) vi har lektioner i datasalen slutar det med att alla surfar runt på bloggar, msn, aftonbladet och bilddagboken. Och idag hade vi nog den mest ultimata samhällskunskaps lektionen. Vår uppgift var att surfa runt. Genom olika comunitys skulle vi ta reda på massmediernas försök att påverka oss, något sånt. Tror det kommer passa mig utmärkt.

Mamma droppade just in nya veckorevyn på mitt rum, så min kväll ska nog bli en kopp te och njutarläsning. Lauren Conrad var på omslaget med en helt underbar klänning. Måste leta lite schyssta vårkläder nu, affärerna har fått ut en hel del.

Kanske återkommer senare med mer energi i bagaget.

monday

Det är någonting speciellt med måndagar! Jag har en tendens att alltid vara på något extremt humör, antingen så glad att inget eller ingen kan störta mig, eller helt depp och känner att jag vill bli fem år gammal igen, gå på dagis och leka hela dagarna. Idag har det ändå varit en mitt-i-mellan-dag, och sånna dagar har alla ibland, tyävrr! De är nästan värst tycker jag. Man vet inte om man ska skratta eller deppa, och varför man är deppig är ofta ett olösligt problem. En sån känsla i magen som gör hela dagen totalt ovärd!
En sån dag har jag haft idag ungefär. När skolan var slut (dom inte alls var rolig idag, varken med lektioner eller annat) så fick vi till en chock ett snöoväder rätt i ansiktet när vi klev utanför dörren. Det var inte lite snö utan hela jag var totalt dyngsur när jag kom hem, såg ungefär ut som en slickad katt och droppande jacka. Men vädret avr inte att frukta, haha, för ajg begav mig ut och köpte present till Lowisa som fyller 17 snart. Efter ett tag kom hon till mig (lika blöt som jag varit) och efter ett tag somnade vi båda i soffan.

Nu nyss hemkommmen från träningen och all snö har smällt till slask. Hungern börjar sätta in men min låtsassyster och hennes vänner har tagigt över köket!

Sorry för största neggativa inlägget - men ni behöver ju inte läsa om ni inte vill.

Puss på bättre humör till imorgon!


PS. Kom nyss på att jag ska fixa med Lowisa present, det gör mig lite gadare. DS





image11Hey I miss my best <3

fredagkväll med gåsar

Hemma hos Daging!

Malin och Emma ligger just nu i sängen. Det är mest skratt och försök till andning under skrattanfallen som jag hör där bortifrån, för rummet är så mörkt att jag inte riktigt ser vad dom sysslar med ;P skämt och sido.  På tal om "skäm-o-sido"-uttrycket såg jag Larsa på Johannelunds Pizzeria häromdagen.

Efter våra planer vart kvällen misslyckad, men med två pangbrudar som dom två är det svårt att ha tråkigt. Vi åt mat och bestämde oss sen för att ta en promenad. Runt i hjulsbro, över broar som ger upphov till minnen från sommaren då vi grillade med grabbarna grus från 9H + calle och matte. Hej-Då-Grillningen-För-Martin! (Emma har tydligen inga bilder från den kvällen, hon som alltid annars är framme med kameran i högsta hugg, jävla papparazzi ;) )

OJ, nu blir ja hämtad!


Romme!

MIn mobil har en väckarklockssignal som är när min syster skrattar. Måste medge att trots att klockan är tidigt så gör skrattet mig lite gladare än om en väckarklocka tjuter med sin ilskna signal på morgonkvisten. Imorrse började min mobil att skratta vid 04.45.. Det var lite tyngre än vanligt att kliva upp och börja göra sig i ordning.
Vid 06.00 rullade bussarna iväg ut på motorvägen och iväg från Linköping. Jag fick bästa platsen i förhållande till Tv:n och ditresan blev en höjdare med Titanic, idag för femte gången. Emma sov sött hela resan och Jocke hånade mig för min inlevelse i filmen.

Jag hade hoppats på att vi skulle åka ifrån det dåliga vädret men det verkar vara ganska mulet lite över allt just nu. När vi kom ut ur bussen var marken inte ens snöbelagd, och den snö som låg på marken var slask.. Som tur va var snön i backarna mycket bättre.

Redan efter två åk vart vi hungriga och åt lunch redan vid elva.. Känns meningslöst att dra hela dagens alla händelser, allt har gått ut på att åka och äta i stora drag. Vi begav oss hemmåt vid fyra-tiden och nu var många betydligt tröttare. Tur jag hade min kudde ;)

Ögonlocken trillar snart ihop av sig själva, nu är det dags för en dusch och sen ska jag se Debatt på svt, med Ebba von Sydow och "Blondinbella".
Haft en mycket bra studiedag
puss

..

När klockan ringde imorrse var det sista jag ville att kliva upp och ta av mej det varma täcket. På något sätt satt jag när klockan var 8.10 i skolan i alla fall och skrev på historiaprovet. Jag har nog aldrig pluggat så lite till ett prov innan, men som tur var hade lite fakta fastnat i huvudet. Sista provet på ett tag nu så det kändes nästan som lov när allt var avklarat. Vår Samhällskunskapslektion var flummigast genom tiderna. Utan lärare blir det lätt så hos oss. Allt gick ut på argaleken-utmaningar! Jag och Daniel var nog sämst av alla!

Senare åkte jag till munken där det avr genrep till morgondagens tävling Kåpan. Gammla minnen så fort jag kom fram till Johanelund C. Lovisa och jag åt först amt på donkan och sedan avrt det underhållning i aulan. Roligt att återse Stålis med andra gammla lärare. Synd bara att Peter och Uffe inte syntes till..   Munken håller klassen som vanligt och många av framträdanden var toppen. Fick umgås en del med Malin, Maria och Emma också vilket aldrig är helt fel.  

Nu har jag snart packat färdigt väskan till Rommeresan imorgon eftersom vi ahr studiedag. Borde verkligen sova nu eftersom äckarklockan ringer imorrnbitti klockan kvart i fem!! Kudden är redan nerpackad så ska nog gå bra :)

godnatt och puss

tjurmåndag

Upp och ner, ner och upp...
Livets egen bergochdalbana!

Jag ska inte klaga, för mestadels är jag uppe på toppen av den där karusellen, men idag har inte varit den bästa dagen att gå på nöjesfält. Lättirriterad och tjurig, så förlåt till alla som har behövt vistas i min närhet. Egentligen tror jag inte ens det märks speciellt mycket, såklart det märks lite men jag känner oftast av det mest själv.
Tur att man har vänner som är där och fiskar upp en när man är på väg ner i sjön..
Lovisa och Lowisa har gjort min dag idag! Dom två har någon förmåga att känna mej lite speciell och få mig glad.

Gymmet har blivit min tillflyktsort, känner mig glad när jag är där också. Idag fick jag gå ner själv och pumpa lite muskler. Däremot är min förkyling svår att bli av med, lite tråkigt då jag inte kan träna kondition! Sprang på Henric en stund också.

Lovisa ringde när klockan var åtta och sa att hon var på väg hit. I själv verket till Victor men hon gjorde ett stopp här, trevlans :D


trött

Vårt Historia-prov på onsdag kommer skita sig!!! Jag har nog aldrig pluggat så lite till ett prov, min framförhållning brukar vara rätt så bra i vanliga fall. När man knappt förstår vad provet handlar om, och allt i boken låter som "bla, bla, bla...." känns allt plötsligt väldigt meningslöst. Nu har jag iaf börjat och det är alltid lite lättare när man väl har kommit igång.

Besökte gymmet en sväng med Lovisa, Emma och Edvin idag. Styrka och rodmaskin, sen en stund i relaxen och ångbastun som är gymmets höjdpunkt!

image7
Nu ska jag kolla "I en annan del av köping"
Tobbe är en självklar favorit.


lördag

for all those times you stood by me
for all the truth you made me see
for all the joy you brought to my life
for all the
wrong you made right






Lovisa ska färga mitt hår idag, det kan behövas. Nu tar jag mig ann en mörkare ton igen, och hoppas på ett bra resultat, inga gröna slingor! Ikväll blir det middag hemma hos låtsas mormor och morfar, min familj är lite rörig.

Kvällen igår spenderades med Lowisa. Hon "tröståt" popcorn och berättade om dagens händelser, jag lyssnade och skrattade. Hon är en av dem som får mig att må riktigt bra, jag kan räkna upp en lista över många, många fler men hon står högt på den listan. Troligtvis är ni trötta på att höra om alla som skriver "mina vänner är dom bästa i hela världen", det är jag också! För det spelar ingen roll vad nån annan tycker, alla tycker om sina egna vänner mest!

Senare ikväll får gärna nån av mina vänner hitta på något med mej! tack..
puss!

tisdag

Att jag och Lowisa pratar som två galningar om allt är nåt som alla som känner oss vet. Och det finns nog ingen gräns för hur mycket vi kan prata om, och hur mycket vi kan säga till varandra, trodde inte jag, förens igår. Då satte mamma upp gränsen, telefonräkningen var skyhög, och hälften av samtalen var till Lowisa. Stopp coh belägg fröken pratkvarn, nu är det msn som gäller. Trodde vi ja, haha, men dirket när jag kom hem idag var jag tvungen att så henne en pling. Beroendet är överdrivet, jag vet, men jag litar verkligen på henne till 110%...

"Vårvädret" har nått Linköpings breddgrader också. Det är bara det att temperaturerna inte hänger med i svängarna riktigt.. Iskallt var det rätta ordet för idag, men det spelade ingen direkt roll, jag gick leendes hemmåt idag på grund av solen. Det är bland de bästa att mötas av sol och klarblå himmel när man lämnar skolan.




Upptäckte nyss att jag missade gossip girl... tredje veckan som jag missar!

Grå söndag


"Sorry" maria mena
I tought maybe if I kissed the way you to, you'd feel it to


Imorrn är det skola igen och måndagen vecka 10 börjar stenhårt med ett matteprov. Jag har snart räknat klart alla "blandade uppgifter" i matteboken, som behövdes för jag är ingen höjdare på det vi håller på med just nu. geometri är uppenbarligen inte min starka sida. 
Igårkväll mös jag med familjen och tittade på melodifestivalen. Låtarna var ingen höjdare tycker jag, jag önskar nästan att de skulle varit möjligt att rösta på Björn Gustavsson, för i min personliga melodifestival hade han redan varit på väg till Serbien i sådana fall. Pappa och jag hamnade sen framför en film som hette "Cliff hanging". Min höjdrädsla gjorde inte mitt mod bättre under filmens gång. Männsikor som hänger på smala stålvajrarar endast fastspända i små plastspännen 1200 meter upp i bergen, med en stor gapande avgrund under sig, sånna scener gör att det vänder sig i magen på mig, och jag blir betydligt gladare när jag tänker att tv-soffan står säkert på marken. När filmen inleds med att en av bergsklättrarnas bälten går sönder, och hon faller med paniken i rösten och ögonen, är jag ännu gladare att soffan står där den gör. Filmen genomsyras av scener som får mig att gömma mig bakom kudden ett antal gånger, men ändå ser jag slutet med en bra känsla i magen. Filmen är deffentivit sevärd, trots att filmskaparna har gottat sig lite överdirvet mycket i pang, bom, crash, höjder, panik och andra ljudeffekter.

Ikväll blir det bio, "himlens hjärta". Jag har inte en aing vad den handlar om, men erbjunadet att gå på bio tackar man sällan nej till.  
jag saknar dej!


goo natt




MIna gäspar blir större och större, men ändå går jag inte och lägger mig. Jag har nån sorst spärr som gör det omöjligt för mig att somna tidigare än två på helgerna. Ett dumt påhitt, troligtvis, men ändå ganska skönt. Jag är ju ändå en nattuggla, och är alltid uppe alldeles för sent i veckorna. Så varför inte dra ut på det lite just på helgerna, då man har möjlighet att sova länge på morgonen.

Idag avslutade vi äntligen vårt projektarbete "hållbar utveckling", vilket gör att den här helgen och fredagen är mer än välkommen. Trots att jag har bävat inför dagens seminarie i 5 veckor nu så gick det förvånansvärt bra. 
Just nu är jag inne i en gladperiod, som jag hoppas håller i sig. Alla småsaker förgyller mina dagar och gör dom extra värdefulla. Min fredag har varit toppen! Till en början gick seminariet som sagt riktigt bra. Efter skolan hittade jag Lovisa i min lägenhet, och vi drog oss ner mot gymmet. Där fanns också Olle och Edvin. Tränignen idag fick bli av effektiv sort, eftersom tiden var knapp. Ändå hann vi ågbasta och relaxa en stund innan jag avr tvungen att skynda hemmåt. Där skulle jag hämtas upp för att åka mot laserdome-hallen. Jag älskar verklgien att spela laserdome (om man bortser från ryggvärken man får av allt springandes i hukande ställning) men idag var inte min bäst dag på planen... Det räcker om jag säger att både min pappa och syster var många gånger bättre, och min placering behöver vi inte ens nämna.

Runt halv nio tiden träffade jag Malin, Maria och Emma. Planen var från början fest men slutade som en fika på café M, då vår stad har alldeles för få caféer enlgit mig, eftersom det var fullt överallt. Jag mättade min mage och dom släckte sockersuget. Jocke ringde och vi mötte honom en stund..

Nu sitter jag här, hungrig, och ganska så jättetrött, men ändå ligger jag inte nerbäddad i sängen utan sitter på en datastol och försöker förklara för mig sig VARFÖR jag inte sover, och det går inte så bra. Måste nog ta mig en macka nu, för det är omöjligt att somna hungrig!

SOV KARROW!


RSS 2.0